StudioKisa dat ben ik, Anne Berns al zo lang ik me kan herinneren dol op mooie papiertjes, vroeger moesten ze altijd heel blijven en wilde ik er het liefst naar kijken. Nu nog steeds vind ik het niet altijd makkelijk om in zo'n mooi papiertje te knippen, maar inmiddels weet ik dat je met mooie papiertjes nog veel mooiere dingen kunt maken als je ze gebruikt.

Dat ik later ontwerper wilde worden was me al heel vroeg duidelijk, na de middelbare school ging ik dan ook architectuur studeren, nog steeds houdt ik van eenvoud en mooie strakke lijnen en wordt ik heel blij van goed ontworpen gebouwen. Maar alle regeltjes en de lange duur van een bouwproject vond ik minder.

Toen ik moeder werd gaf ik mijn baan op en vertrok met mijn partner naar het buitenland, eerst woonden we in Dubai en later in Moskou, twee uitersten op elk gebied maar enorm inspirerend.

In Moskou werd het idee voor StudioKisa geboren, het moment staat me nog zo helder voor de geest dat het lijkt alsof het gisteren was. Ik lag op bed met mijn pasgeboren tweede kind en had een beetje heimwee, dacht aan vroeger thuis bij mijn ouders en dat mijn vader elk jaar een verjaardagsmuts voor mij maakte op mijn verjaardag dat ik dat zo'n mooie traditie vond, die ik inmiddels zelf voortzette bij mijn oudste zoon. Dat de mutsen die ik in de loop van de jaren voor hem maakte steeds mooier en perfecter werden omdat ik al mijn ontwerp ervaring er in stopte. Dat mensen steeds vaker begonnen te vragen waar ik die muts gekocht had en dat ik eigenlijk elk kind die bijzondere warme traditie gun. Rituelen zijn zo belangrijk binnen een gezin.

Eenmaal terug in Nederland startte ik verjaardagsmuts.nl, een webwinkel met inderdaad alleen maar verjaardagsmutsen. Hoe vaker je iets doet hoe handiger je ergens in wordt, al snel maakte ik bij de mutsen van mijn eigen jongens ook bijpassende slingers en traktaties. Toen paste de naam verjaardagsmuts niet meer bij mijn bedrijf en veranderde ik dus vorig jaar mijn naam in StudioKisa. Als je nieuwsgierig bent waar die naam vandaan komt: mijn oudste zoon heet Sam en mijn jongste Kian, Saki vond ik teveel op sake lijken dus dat werd hem niet, daarom Kisa. Laat Kisa in het russisch nu katje betekenen, daarom dus mijn logo.

Inmiddels zijn mijn kinderen alweer een stukje groter en hoewel we de verjaardagsmutstraditie nog altijd in ere houden heb ik mezelf ook weer verder door ontwikkeld. Mijn focus op verjaardagsmutsen begint te verdwijnen en ik ben mezelf steeds meer als papierkunstenaar aan het ontwikkelen. Bij die kunst staat een ding voor mij centraal: dat je er blij van wordt!

Feestelijk groet,

Anne

© 2016 - 2024 studiokisa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel